Sastāvdaļas
- 1 kg ābolu
- 300 g cukura
- 1 ola
- 80 ml ūdens
- 15 g agara
- pārtikas krāsviela (ja vēlas krāsainus zefīrus)
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Nomizo ābolus, sagriež mazās šķēlītēs un tvaicē uz nelielas uguns.
- Kad āboli izšķīduši, tos sablendē viendabīgā masā.
- 200 g ābolu masu ieliek vēlreiz karsēties katlā, pievieno 100 g cukuru un turpina karsēt līdz cukurs izkusis un no āboliem izdalās pektīns.
- Ābolu masu liek bļodā un kuļ. Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno olas baltumu un turpina kult līdz palielinās apjoms un ābolu masa kļūst pavisam gaiša.
- Katliņā ieber agaru, pielej ūdeni un piebriedina aptuveni 6 minūtes. Uzbriedušo agaru liek karsēties uz nelielas uguns līdz tas sāk vārīties, tad pievieno atlikušos 200g cukura un karsē līdz vienveidīgai, staipīgai sīrupa konsistencei.
- Sīrupu pakāpeniski iekuļ jau uzputotajā ābolu masā. Ja ir vēlēšanās pēc krāsainiem zefīriem, iekuļ arī pārtikas krāsvielu.
- Masu turpina kult līdz tā kļūst pietiekami bieza un stingra, lai no tās veidotu zefīrus, izmantojot konditorejas maisiņu.
- Izveidojot zefīrus, tos jāapžāvē istabas temperatūrā vismaz diennakti jeb 24 h, pārkaisa ar pūdercukuru un zefīra pamatnes salipina kopā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!