Sastāvdaļas
- 4 olas
- 150 g cukura
- 120 g miltu
- 90 g drupinātu valriekstu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2-3 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 450 g skābā krējuma
- 5-6 ēdamkarotes cukura
- 1 banāns
- sauja žāvētu melno plūmju
Pagatavošana
- Olas istabas temperatūrā kuļ ar cukuru 10 minūtes, pievieno medu, turpina kult.
- Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri, pievieno valriekstus, samaisa, maisījumu iemaisa sakultajās olās.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē.
- Cep 170-180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss- gatavs.
- Pirmās 25 cepšanās minūtes krāsns durtiņas atvērt nedrīkst.
- Gatavu biskvītu atdzesē, nogriež virsmiņu, sadala 3 daļās.
- Gatavo krēmu - samaisa skābo krējumu ar cukuru.
- Banānu un žāvētās melnās plūmes sagriež šķēlītēs.
- Apakšējo biskvītu noziež ar krēmu, liek žāvēto melno plūmju kārtu.
- Vidējo biskvītu noziež ar krēmu, liek banānu kārtu.
- Vidējo biskvītu liek virsū apakšējam biskvītam.
- Biskvīta virsmiņu sasmalcina.
- Augšējo biskvītu noziež ar krēmu, apkaisa ar biskvīta drupačām.
- Augšējo biskvītu liek virsū vidējam biskvītam, rotā pēc saviem ieskatiem, var rotāt ar pūdercukura sirsniņām.
- Torti liek ledusskapī ievilkties uz pāris stundām, tad pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!