Ļoti garšīga torte ar banāniem un plūmēm

Ļoti garšīga torte ar banāniem un plūmēm Foto: Ļoti garšīga torte ar banāniem un plūmēm

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 120 g miltu
  • 90 g drupinātu valriekstu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2-3 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
  • 450 g skābā krējuma
  • 5-6 ēdamkarotes cukura
  • 1 banāns
  • sauja žāvētu melno plūmju

Pagatavošana

  1. Olas istabas temperatūrā kuļ ar cukuru 10 minūtes, pievieno medu, turpina kult.
  2. Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri, pievieno valriekstus, samaisa, maisījumu iemaisa sakultajās olās.
  3. Mīklu lej ietaukotā veidnē.
  4. Cep 170-180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  5. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss- gatavs.
  6. Pirmās 25 cepšanās minūtes krāsns durtiņas atvērt nedrīkst.
  7. Gatavu biskvītu atdzesē, nogriež virsmiņu, sadala 3 daļās.
  8. Gatavo krēmu - samaisa skābo krējumu ar cukuru.
  9. Banānu un žāvētās melnās plūmes sagriež šķēlītēs.
  10. Apakšējo biskvītu noziež ar krēmu, liek žāvēto melno plūmju kārtu.
  11. Vidējo biskvītu noziež ar krēmu, liek banānu kārtu.
  12. Vidējo biskvītu liek virsū apakšējam biskvītam.
  13. Biskvīta virsmiņu sasmalcina.
  14. Augšējo biskvītu noziež ar krēmu, apkaisa ar biskvīta drupačām.
  15. Augšējo biskvītu liek virsū vidējam biskvītam, rotā pēc saviem ieskatiem, var rotāt ar pūdercukura sirsniņām.
  16. Torti liek ledusskapī ievilkties uz pāris stundām, tad pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes