Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 glāze skābā krējuma
- 3 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
- 500 ml piena
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- vanilīns
- 3 ēdamkarotes miltu
- 200 g mīksta sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu, miltus, dzēstu sodu, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienai pievieno kakao pulveri.
- Visu mīklu sadala 6 daļās - 3 baltās mīklas, 3 - šokolādes, izrullē.
- Mīklu liek ietaukotās veidnēs un cep, sakarsētā krāsnī, 5-10 minūtes biskvītus.
- Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas, izņemot sviestu un kakao pulveri, liek katlā un vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
- Tad krēmu pilnībā atdzesē.
- Mīkstu sviestu sakuļ ar kakao pulveri, turpina kult un pakāpeniski pievieno vārīto krēmu.
- Starp biskvītiem un tortes sānus noklāj ar krēmu, rotā pēc saviem ieskatiem.
- Gatavu torti uz nakti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!