Sastāvdaļas
- 8 lieli kartupeļi
- 100-150 g liesa šķiņķa
- 150 g Čederas siera
- 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 kaltēti čili pipari
- malta paprika
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nosusina, veselus, ar visu mizu - katru atsevišķi ietin folijā.
- Ietītos kartupeļus liek veidnē, cep 190°C temperatūrā, 1 stundu.
- Kartupeļiem iekšpusē jābūt mīkstiem, pārbauda -, ar koka iesmiņu sadurstot vairākās vietās.
- Ja kartupeļi vēl ir cieti, turpina cept.
- Gatavus kartupeļus izņem no krāsns, mazliet atdzesē, pārgriež gareniski uz pusēm.
- Ar tējkaroti, uzmanīgi izņem mīkstumu, izveidojot "laiviņu", ar biezām maliņām.
- Bļodā samaisa sagrieztu šķiņķi, Parmas sieru, daļu Čederas siera, jogurtu, sviestu, sakapātus ķiplokus, sakapātus Čili piparus, maltu papriku, sāli.
- Piemaisa izņemto kartupeļu mīkstumu, ja pildījums ir sauss, pievieno vēl jogurtu.
- Pildījumu pilda "laiviņās", tās viegli aptin ar foliju, liek krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm.
- 10 minūtes, pirms cepšanās beigām, pārkaisa ar atlikušo Čederas sieru, turpina cept.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!