Klasiskie kāpostu tīteņi

Klasiskie kāpostu tīteņi Foto: Klasiskie kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  • 700 g liellopu gaļas
  • 350 g cūkgaļas
  • 1 glāze vārītu rīsu
  • 1 svaiga ola
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātas kindzas
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote paprikas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 vidēja kāpostgalva

Mērcei:

  • 425 g tomātu pastas
  • 800 g tomātu savā sulā
  • 1/2 glāze vistas buljona
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote brūna cukura
  • sāls un pipari pēc garšas
  • skābi kāposti

Pagatavošana

  • Gaļu samaļ, iegūst maltu gaļu. Pievieno sāli, piparus, papriku, rīsus, kindzu un sasmalcinātus sīpolus.
  • Visu kārtīgi sajauc, pievieno olu, vēlreiz sajauc.
  • Kāpostgalvu uz 3 minūtēm liek karstā sālsūdenī, pēc tam izņem, atdzesē un atdala lapas.
  • Gatavo pildījumu ietin kāpostu lapā kā konvertā.
  • Skābētos kāpostus aplej ar buljonu un liek uz uguns, sautē uz mazas uguns 10 minūtes.
  • Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sautē 4 minūtes.
  • Kāpostu tīteņus liek katliņā, pārlej ar sagatavoto mērci un tur uz vidējas uguns 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes