Sastāvdaļas
- 1 gabaliņos sagriezts sviesta ķirbis
- 1 l dārzeņu vai vistas buljona
- 1 sakapāts sīpols
- 100 ml sausā baltvīna
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- 2-3 tējkarotes gatavas karija pastas
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes smalki sakapāta ingvera
- malti čili pipari
- malts muskatrieksts
- sāls
- garneles
- kokosriekstu piens pēc nepieciešamības, cik biezu vai šķidru zupu vēlies
Pagatavošana
- Katlā sakarsē eļļu, iemaisa karija pastu, sīpolus un ķiplokus un aptuveni 1 minūti sautē.
- Pielej vīnu, uzvāra, pēc tam pielej buljonu un uz lēnas uguns turpini vārīt 15 minūtes, līdz ķirbji kļūst mīksti.
- Sablendē, iemaisa pienu un garšvielas un vēlreiz uzkarsē.
- Pasniedzot zupu pieliek klāt garneles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!