Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 150 g sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 g cukura
- 15 g vaniļas cukura
- 50 ml ūdens
Pagatavošana
- Nelielā katliņā uzsilda pienu un pakāpeniski pievieno miltus. Atdzesē.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz masa kļūst balta, tad pievieno 30 g cukura, vaniļas cukuru un piena maisījumu, turpinot putot līdz masa sabiezē.
- Siltumizturīgā bļodā ieber atlikušo cukura daudzumu, pārlej ar 50 g ūdens un liek karsēties uz lēnas uguns.
- Gaida līdz pilnībā izkūst cukura graudiņi un masa sāk sabiezēt, atgādinot karameli.
- Tad karameli pievieno sviesta masai un intensīvi to puto līdz krēms sāk līdzināties putukrējumam.
- Šo karameļu krēmu var izmantot kā pildījumu tortēm, kūkām un citiem konditorejas izstrādājumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!