Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 150 g miltu
- 5 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes cukura
- 95 g sviesta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 50 ml brendija
- 50 g rozīņu
- 1 sāls šķipsniņa
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Olu dzeltenumus kopā ar 1 ēdamkaroti cukura, vaniļas cukuru, pienu, miltiem un šķipsniņu sāls sakuļ gaisīgā mīklā un uz 30 minūtēm noliek malā.
- Rozīnes aplej ar brendiju un atstāj uz 25 minūtēm briest. Pēc tam notecina.
- Olu baltumus kopā ar atlikušo cukuru saputo stingrās putas un uzmanīgi iecilā mīklā.
- Pannā izkausē pusi sviesta, ielej mīklu un izlīdzina. Virsū uzber rozīnes. Cep, līdz pankūkas apakš kļūs zeltaini dzeltena.
- Ar divām dakšiņām saplucina pankūku gabaliņos, pievieno atlikušo sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pankūku gabaliņus turpina uzmanīgi apgrozīt, lai tie no visām pusēm apcepas un cukurs karamelizējas.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Leģenda vēsta, šis deserts tika gatavots Austrijas imperatoram. Šo saldo ēdienu varat pasniegt kā desertu vai brokastīs. Ļoti gardi!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!