Karaliskās ķeizara pankūkas

Karalisks gardums - Ķeizara pankūkas Foto: Karaliskās ķeizara pankūkas

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 150 g miltu
  • 5 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 95 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 50 ml brendija
  • 50 g rozīņu
  • 1 sāls šķipsniņa

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Olu dzeltenumus kopā ar 1 ēdamkaroti cukura, vaniļas cukuru, pienu, miltiem un šķipsniņu sāls sakuļ gaisīgā mīklā un uz 30 minūtēm noliek malā.
  3. Rozīnes aplej ar brendiju un atstāj uz 25 minūtēm briest. Pēc tam notecina.
  4. Olu baltumus kopā ar atlikušo cukuru saputo stingrās putas un uzmanīgi iecilā mīklā.
  5. Pannā izkausē pusi sviesta, ielej mīklu un izlīdzina. Virsū uzber rozīnes. Cep, līdz pankūkas apakš kļūs zeltaini dzeltena.
  6. Ar divām dakšiņām saplucina pankūku gabaliņos, pievieno atlikušo sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Pankūku gabaliņus turpina uzmanīgi apgrozīt, lai tie no visām pusēm apcepas un cukurs karamelizējas.
  8. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Leģenda vēsta, šis deserts tika gatavots Austrijas imperatoram. Šo saldo ēdienu varat pasniegt kā desertu vai brokastīs. Ļoti gardi!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes