Sastāvdaļas
- 2-3 jaunie kabači
Mērcei:
- 1/2 glāzes valriekstu
- 1/2 saišķīša pētersīļu
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- saulespuķu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kabačus noskalo, sagriež lielos gabalos uzber sāli un atstāj - izdalījušos sulu notecina.
- Kabačus cep saulespuķu eļļā, uz lielas uguns, vienā kārtā.
- Ceptajiem kabačiem ir jābūt kraukšķīgiem, tie nedrīkst būt izšķīduši.
- Gatavo mērci - valriekstus sasmalcina, pētersīļus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Visu samaisa, pievieno olīveļļu, vēlreiz samaisa.
- Kabačiem pārlej mērci, uzmanīgi samaisa. Pasniegt var gan siltus, gan aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!