Jēra zupa

Jēra zupa Foto: Jēra zupa

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra kaulu, ribiņu un priekškājas lāpstiņas ar gaļu
  • 1 liels burkāns
  • 5 kartupeļi
  • ½ nelielas kāpostgalvas
  • 2 lauru lapas
  • dažādu piparu maisījums
  • ¼ svaiga čili pipara
  • sviests cepšanai
  • sāls
  • kapātas dilles un lociņi

Pagatavošana

  1. Jēra kaulus un gaļu liec katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli, uzvāra un noputo.
  2. Uz plīts atdzīvini lauru lapas - uzliec tās uz karsts virsmas un apgrauzdē, līdz lauru lapas it kā atdzīvojas un sāk smaržot.
  3. Iemet katlā lauru lapas un čili piparu, pieber piparus.
  4. Kamēr zupa vāras, notīri, uz sakņu rīves sarīvē un sviestā apcep burkānus; atstāj tos uz pannas. Salmiņos sagriez nomizotus kartupeļus un smalki sašķērē kāpostu.
  5. Kad gaļa nāk nost no kauliem, izņem to no katla, pārbaudi, vai katlā nav palikuši kaulu un gaļās gabaliņi. Liec katlā burkānus un kāpostus.
  6. Kad burkāni un kāposti pusmīksti, pagaršo virumu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
  7. Zupai pievieno kartupeļus. Kamēr tie vārās, atkaulo gaļu, sagriez gabaliņos un liec zupā.
  8. Samaisi, ļauj zupai uzmest burbuli, tad noņem no uguns.
  9. Pasniedz ar krējumu, kapātiem lociņiem un dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes