Griljāžas rulete

KĀRUMNIEKIEM - GRILJĀŽAS RULETE Foto: Griljāžas rulete

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam:

  • 8 olas
  • 8 ēdamkarotes cukurs
  • 7 ēdamkarotes kviešu milti
  • 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
  • šķipsna sāls
  • 0,25 g safrāns

Sastāvdaļas krēmam:

  • 200 ml saldais krējums
  • 200 g svaigais siers
  • sauja karamelizēti zemesrieksti
  • rīvētas dzērvenes ar cukuru (derēs arī dzērveņu ievārījums bet tas noteikti būs saldāks)

Sastāvdaļas ruletes virsai:

  • 70 g melnās šokolāde
  • 70 g saldais krējums
  • dažas saujas karamelizēti zemesrieksti
  • cukurs (labāk pūdercukurs) pēc garšas (liku pāris ēdamk., jo pievienoju karamelizētus riekstus)

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumiem pievieno cukuru un rūpīgi puto, līdz masa kļūst gaiša un pufīga.
  2. Pievieno miltus un cieti. Pievieno saberztu safrānu. Olu baltumus saputo stingrās putās( nepārputojiet) un nemaisot iecilā olu dzeltenumos.
  3. Pannā ieliek cepamo papīru, lēnām ielej mīklu un izlīdzina. Cep 200 grādos 12 minūtes.
  4. Uzmanīgi izņem no krāsns un ļauj dažas minūtes pastāvēt. Tad apgriež otrādi, noņem cepamo papīru, apgriež atpakaļ. Ja nepieciešams, nogriež taisnas malas.
  5. Saldo krējumu saputo ar svaigo sieru, un cukuru. Iemaisa zemesriekstus.
  6. Biskvītu pārsmērē ar dzērvenēm, krēmu un satin ruletē.
  7. Saldo krējumu uzsilda līdz pirmajam burbulim, pārlej šokolādei. Pēc dažām min samaisa viendabīgā masā. Pārlej ruletei, pārkaisa ar zemesriekstiem.
  8. Liek uz dažām stundām (vai labāk nakti) ledusskapī.

Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes