Sastāvdaļas
- 1 kg sīku zivju
- 500 g lielu zivju
- 1/2 pētersīļu saknes
- 1/2 selerijas saknes
- 1 sīpols
- 6 melnie piparu graudiņi
- 2 lauru lapas
- 1/2 citrona
- sals pēc garšas
Pagatavošana
- Sagatavo garšvielu novārījumu - sīkās zivis un garšvielas vāra ūdenī apmēram 1 stundu, lai zivtiņas pa visam savārītos.
- Sagatavo un sagriež porciju gabalos lielās zivis, iepriekš novelkot ādu un izgriežot asakas.
- Garšvielu novārījumu izkāš, liek vēlreiz uz uguns un, kad tas uzvārās, tajā ieliek sagatavotos lielo zivju porciju gabalus.
- Vāra 15-20 minūtes.
- Pirms pasniegšanas zivju zupu pārkaisa ar zaļumiem.
- Katrā šķīvī ieliek gabalu zivs un pāris šķēlīšu citrona bez sēkliņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!