Sastāvdaļas
- 20 g želatīna
- 200 ml auksta ūdens
- 300 g žāvētu melno plūmju
- 150 g žāvētu aprikožu
- 100 g cukura
- 500 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Želatīnu izšķīdina ūdenī, atstāj uz 30 - 40 minūtēm, lai uzbriest.
- Žāvētām plūmēm uzlej verdošu ūdeni.
- Atsevišķā traukā arī žāvētām aprikozēm uzlej verdošu ūdeni.
- Gan plūmes, gan aprikozes mērcē 10-15 minūtes, tad sagriež gabalos.
- Bļodā sakuļ skābo krējumu ar cukuru.
- Siltā ūdens peldē, izšķīdina želatīnu.
- Sajauc želatīnu ar skābo krējumu un cukuru.
- Žāvētās plūmes un aprikozes liek deserta trauciņos.
- Pārlej ar skābā krējuma un želatīna maisījumu.
- Deserta trauciņus liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!