Deserts ar žāvētām melnajām plūmēm

Deserts ar žāvētām melnajām plūmēm Foto: Deserts ar žāvētām melnajām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 20 g želatīna
  • 200 ml auksta ūdens
  • 300 g žāvētu melno plūmju
  • 150 g žāvētu aprikožu
  • 100 g cukura
  • 500 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Želatīnu izšķīdina ūdenī, atstāj uz 30 - 40 minūtēm, lai uzbriest.
  2. Žāvētām plūmēm uzlej verdošu ūdeni.
  3. Atsevišķā traukā arī žāvētām aprikozēm uzlej verdošu ūdeni.
  4. Gan plūmes, gan aprikozes mērcē 10-15 minūtes, tad sagriež gabalos.
  5. Bļodā sakuļ skābo krējumu ar cukuru.
  6. Siltā ūdens peldē, izšķīdina želatīnu.
  7. Sajauc želatīnu ar skābo krējumu un cukuru.
  8. Žāvētās plūmes un aprikozes liek deserta trauciņos.
  9. Pārlej ar skābā krējuma un želatīna maisījumu.
  10. Deserta trauciņus liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes