- Miklai pēc sakulšanas vajadzētu vismaz 10 minūtes nostāvēties. Plānajam pankūkām šis laiks var būt ilgāks.
- Pirms katras mīklas porcijas likšanas pannā der mīklu apmaisīt, lai neļautu miltiem un citiem produktiem nosēsties bļodas dibenā.
- Ja grib biezas un sevišķi pufīgas pankūkas, tad olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo atsevišķi un iecilā mīklā.
- Lai pankūkas sanāktu apmēram vienāda lieluma, mīklu uz pannas liek ar vienu un to pašu karoti - ar ēdamkaroti vai pavārnīcu.
- Pankūku cepšanai vislabāk der sviests vai neitrālas garšas eļļa.
Agrākos laikos pirmo izcepto pankūku mēdza ziedot mājas gariņiem; vienlaikus šī pankūka kalpoja arī praktiskam nolūkam - pēc tās sprieda, vai panna un taukvielas ir pietiekami karstas.
Patīk šīs gudrības? Iesaki draugiem. Paldies!