Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanai

Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanai Foto: Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanai
  1. Miklai pēc sakulšanas vajadzētu vismaz 10 minūtes nostāvēties. Plānajam pankūkām šis laiks var būt ilgāks.
  2. Pirms katras mīklas porcijas likšanas pannā der mīklu apmaisīt, lai neļautu miltiem un citiem produktiem nosēsties bļodas dibenā.
  3. Ja grib biezas un sevišķi pufīgas pankūkas, tad olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo atsevišķi un iecilā mīklā.
  4. Lai pankūkas sanāktu apmēram vienāda lieluma, mīklu uz pannas liek ar vienu un to pašu karoti - ar ēdamkaroti vai pavārnīcu.
  5. Pankūku cepšanai vislabāk der sviests vai neitrālas garšas eļļa.

Agrākos laikos pirmo izcepto pankūku mēdza ziedot mājas gariņiem; vienlaikus šī pankūka kalpoja arī praktiskam nolūkam - pēc tās sprieda, vai panna un taukvielas ir pietiekami karstas.

Patīk šīs gudrības? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes