Sastāvdaļas
- 400 g granulētā cukura
- 310 ml auksta ūdens
- 310 ml karsta ūdens
- 8 nomizoti, šķēlēs sagriezti apelsīni
Pagatavošana
- Katlā aukstā ūdenī izšķīdina cukuru.
- Kad cukurs pilnībā izšķīdis, maisījumu uzvāra.
- Vāra 15 minūtes, līdz sīrups kļūst gaiši brūns.
- Katlu ar sīrupu noņem no uguns un liek auksta ūdens peldē, lai apstādinātu vārīšanos.
- Sīrupam nekavējoties pielej karsto ūdeni (tas jādara uzmanīgi, jo karstais cukurs sprakšķēs).
- Rūpīgi samaisa.
- Apelsīnus kārto uz šķīvja, pārlej ar cukura sīrupu un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!