Cukuroti apelsīni

Cukuroti apelsīni Foto: Cukuroti apelsīni

Sastāvdaļas

  • 400 g granulētā cukura
  • 310 ml auksta ūdens
  • 310 ml karsta ūdens
  • 8 nomizoti, šķēlēs sagriezti apelsīni

Pagatavošana

  1. Katlā aukstā ūdenī izšķīdina cukuru.
  2. Kad cukurs pilnībā izšķīdis, maisījumu uzvāra.
  3. Vāra 15 minūtes, līdz sīrups kļūst gaiši brūns.
  4. Katlu ar sīrupu noņem no uguns un liek auksta ūdens peldē, lai apstādinātu vārīšanos.
  5. Sīrupam nekavējoties pielej karsto ūdeni (tas jādara uzmanīgi, jo karstais cukurs sprakšķēs).
  6. Rūpīgi samaisa.
  7. Apelsīnus kārto uz šķīvja, pārlej ar cukura sīrupu un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes