Sastāvdaļas
- 120 g miltu
- ½ tēj.k. dzeramās sodas
- 115 g sviesta
- 65 g baltā cukura
- 130 g brūnā cukura
- 1 tēj.k. rupjās sāls
- 2 tēj.k. vaniļas ekstrakta
- 2 lielas olas
- 250 g šokolādes gabaliņu
Pagatavošana
- Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180°C. Bļodā sajauciet kopā miltus un sodu.
- Atsevišķā traukā ar mikseri samaisiet sviestu ar balto un brūno cukuru, miksējiet aptuveni trīs minūtes, līdz ir izveidojusies viendabīga masa.
- Tad pievienojiet sāli, olas un vaniļas ekstraktu un turpiniet maisīt.
- Uzstādiet mikseri uz lēnāko režīmu un nesteidzīgi pievienojiet atsevišķajā bļodā esošo miltu maisījumu.
- Kad visas galvenās sastāvdaļas ir sajauktas un ir izveidojusies vienmērīga masa, tad pievienojiet šokolādes gabaliņus un iecilājiet tos mīklā ar karoti vai turpiniet strādāt ar mikseri, nemainot ātrumu.
- Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru un ar karoti izkārtojiet cepumu mīklu pa visu pannu atstājot piecu centimetru atstatumu starp cepumu mīklas bumbiņām.
- Cepumus cepiet cepeškrāsnī aptuveni astoņas līdz desmit minūtes, līdz maliņas ir zeltainas un kraukšķīgas, taču vidiņš aizvien ir samērā mīksts.
- Kad cepumi ir izcepušies, ļaujiet tiem mazliet atdzist.
FOX Life
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!