Cepumi ar šokolādes gabaliņiem – kraukšķīgi un mīksti

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem – kraukšķīgi un mīksti Foto: marthastewart.com

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu
  • ½ tēj.k. dzeramās sodas
  • 115 g sviesta
  • 65 g baltā cukura
  • 130 g brūnā cukura
  • 1 tēj.k. rupjās sāls
  • 2 tēj.k. vaniļas ekstrakta
  • 2 lielas olas
  • 250 g šokolādes gabaliņu

Pagatavošana

  1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180°C. Bļodā sajauciet kopā miltus un sodu. 
  2. Atsevišķā traukā ar mikseri samaisiet sviestu ar balto un brūno cukuru, miksējiet aptuveni trīs minūtes, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. 
  3. Tad pievienojiet sāli, olas un vaniļas ekstraktu un turpiniet maisīt. 
  4. Uzstādiet mikseri uz lēnāko režīmu un nesteidzīgi pievienojiet atsevišķajā bļodā esošo miltu maisījumu. 
  5. Kad visas galvenās sastāvdaļas ir sajauktas un ir izveidojusies vienmērīga masa, tad pievienojiet šokolādes gabaliņus un iecilājiet tos mīklā ar karoti vai turpiniet strādāt ar mikseri, nemainot ātrumu.
  6. Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru un ar karoti izkārtojiet cepumu mīklu pa visu pannu atstājot piecu centimetru atstatumu starp cepumu mīklas bumbiņām.
  7. Cepumus cepiet cepeškrāsnī aptuveni astoņas līdz desmit minūtes, līdz maliņas ir zeltainas un kraukšķīgas, taču vidiņš aizvien ir samērā mīksts. 
  8. Kad cepumi ir izcepušies, ļaujiet tiem mazliet atdzist.

    FOX Life

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes