Sastāvdaļas
- 1,5 kg cūkgaļas ribiņu
- sāls
- timiāns
- svaigi malti pipari
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2-3 sarkanās paprika
- 200 g marinētu sīpolu
- 4 - 5 ķiploka daiviņas
- lauru lapas
- 3 - 5 kadiķogas
- 1 asais pipars
- 100 - 150 ml baltvīna
- 1 tējkarote Vegetas
Pagatavošana
- Nogrieziet no ribiņām liekos taukus, apkaisiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
- Atstājiet uz kādu laiku, vislabāk pa nakti.
- Pēc tam ielieciet ribiņas ieeļļotā cepamā katlā, uzlieciet vāku un cepiet 200 °C temperatūrā.
- Cepšanas laikā ribiņas nepieciešams vienu reizi apgriezt.
- Pa to laiku sagrieziet gabaliņos no sēklām attīrīto papriku un nedaudz apcepiet to sakarsētā eļļā.
- Pievienojiet marinētus sīpolus, sīki sagrieztu ķiploku, lauru lapas, kadiķogas, timiānu un aso piparu. Apkaisiet visu ar VEGETU, pārlejiet ar baltvīnu un sautējiet uz lēnas uguns.
- Vēlāk pielejiet apmēram 150 ml ūdens un apmaisiet. Kad ribiņas kļuvušas pusmīkstas, izlieciet tām apkārt paprikas, sīpolu un garšvielu maisījumu.
- Turpiniet cept bez vāka, līdz ribiņas ir gatavas, nepieciešamības gadījumā pielejiet nedaudz ūdens.
- Sagrieziet ribiņas un izkārtojiet uz šķīvja kopā ar pipariem.
- Pasniedziet kopā ar ceptiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!