Cepetis griljāžā

Cepetis griljāžā Foto: Cepetis griljāžā

Sastāvdaļas

  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 2 ēd.k. Angļu sinepes
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 100 ml rīvmaize
  • 50 g sviests
  • 1 ēd.k. Santa Maria krustnagliņas
  • 1.5 kg šķiņķis

Pagatavošana

  1. Iestatiet cepeškrāsni 200°C temperatūrā.
  2. Samaisiet sinepes, olu dzeltenumu un cukuru traukā.
  3. Nogrieziet ādu un iesmērējiet šķiņķi ar maisījumu. Pārklājiet sinepju maisījumu ar
  4. rīvmaizi.
  5. Lieciet šķiņķi cepamplātnē vai šķīvī. Izkausējiet katliņā sviestu.
  6. Grilējiet šķiņķi apmēram 15 min. Pēc puses no cepšanas laika aplaistiet šķiņķi ar
  7. izkausētu sviestu, lai iegūtu kraukšķīgu maliņu.
  8. Kad gaļa ir izcepusies, cepeti dekorējiet ar krustnagliņām un iegrieziet rakstus.

Laba Ziemassvētku cepeša griljāža ir viegli pagatavojama. Šajā receptē tiek izmantotas divu veidu sinepes, rīvmaize un ola.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes