Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 2 glāzes cukura
- 500 g 20 % skābā krējuma
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 g vaniļas cukura
- šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru gaisīgā masā.
- Tad pievieno skābo krējumu un turpina putot līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Iegūto masu sadala divās daļās. Vienai no daļām pievieno vaniļas cukuru un novieto maliņā. Šo daļu izmantos kā krēmu.
- Otrai mīklas daļai pieveno cepamo pulveri un miltus, rūpīgi samaisa.
- Ieklāj otro mīklas daļu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo pulveri un liek cepties 180°C temperatūrā 40 minūtes.
- Gatavo biskvītu nedaudz atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
- Maliņā nolikto krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu.
- Pārkaisa ar šokolādes skaidiņām un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!