Biskvīta kūka ar skābo krējumu un šokolādi

Biskvīta kūka ar skābo krējumu un šokolādi Foto: Biskvīta kūka ar skābo krējumu un šokolādi

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 2 glāzes cukura
  • 500 g 20 % skābā krējuma
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 g vaniļas cukura
  • šokolādes skaidiņas

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru gaisīgā masā.
  2. Tad pievieno skābo krējumu un turpina putot līdz cukurs pilnībā izkusis.
  3. Iegūto masu sadala divās daļās. Vienai no daļām pievieno vaniļas cukuru un novieto maliņā. Šo daļu izmantos kā krēmu.
  4. Otrai mīklas daļai pieveno cepamo pulveri un miltus, rūpīgi samaisa. 
  5. Ieklāj otro mīklas daļu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo pulveri un liek cepties 180°C temperatūrā 40 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu nedaudz atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
  7. Maliņā nolikto krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu.
  8. Pārkaisa ar šokolādes skaidiņām un ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes