Beļģu vafeles ar zemenēm, timiānu un Maskarpones sieru

Beļģu vafeles ar zemenēm, timiānu un Maskarpones sieru Foto: Beļģu vafeles

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa sausā rauga
  • 1 glāze silta ūdens
  • 3 glāzes miltu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 glāze piena
  • 1/2 paciņas sviesta (izkausēta)
  • 2 olas
  • sula no viena apelsīna
  • rīvēta apelsīna miziņa
  • 500 g svaigu zemeņu
  • svaigs timiāns
  • 1-2 paciņas Maskarpones siera
  • 1/3 glāzes medus + medus pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā Izšķīdina raugu siltā ūdenī, uzliek vāku, un noliek siltā vietā.
  2. Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
  4. Atsevišķā traukā raugu sajauc ar pienu, kausētu sviestu, olu dzeltenumiem un medu.
  5. Rauga maisījumu sajauc ar miltu un sāls maisījumu.
  6. Atsevišķā traukā saputo olbaltumus stingrās putās.
  7. Saputotos olbaltumus iecilā mīklā - sajauc.
  8. Mīklai pievieno 1/2 paciņas "Maskarpones" siera, pusi rīvētās apelsīna miziņas, mazliet sakapāta timiāna - visu kārtīgi sajauc.
  9. Mīklu liek, uz 20 minūtēm, siltā vietā.
  10. Uzkarsē vafeļu cepamo pannu, ieziež ar sviestu, cep vafeles vidēji - augstā temperatūrā, kamēr tās kļūst zeltaini - brūnas.
  11. Zemenes sagriež, sajauc ar atlikušo rīvēto apelsīna miziņu, apelsīna sulu un medu.
  12. Vafeles pasniedz siltas, kopā ar "Maskarpones" sieru, zemeņu maisījumu, pārkaisītas ar sakapātu timiānu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes