Sastāvdaļas
- 1 paciņa sausā rauga
- 1 glāze silta ūdens
- 3 glāzes miltu
- 1/2 tējk. sāls
- 1 glāze piena
- 1/2 paciņas sviesta (izkausēta)
- 2 olas
- sula no viena apelsīna
- rīvēta apelsīna miziņa
- 500 g svaigu zemeņu
- svaigs timiāns
- 1-2 paciņas Maskarpones siera
- 1/3 glāzes medus + medus pasniegšanai
Pagatavošana
- Katliņā Izšķīdina raugu siltā ūdenī, uzliek vāku, un noliek siltā vietā.
- Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
- Atsevišķā traukā raugu sajauc ar pienu, kausētu sviestu, olu dzeltenumiem un medu.
- Rauga maisījumu sajauc ar miltu un sāls maisījumu.
- Atsevišķā traukā saputo olbaltumus stingrās putās.
- Saputotos olbaltumus iecilā mīklā - sajauc.
- Mīklai pievieno 1/2 paciņas "Maskarpones" siera, pusi rīvētās apelsīna miziņas, mazliet sakapāta timiāna - visu kārtīgi sajauc.
- Mīklu liek, uz 20 minūtēm, siltā vietā.
- Uzkarsē vafeļu cepamo pannu, ieziež ar sviestu, cep vafeles vidēji - augstā temperatūrā, kamēr tās kļūst zeltaini - brūnas.
- Zemenes sagriež, sajauc ar atlikušo rīvēto apelsīna miziņu, apelsīna sulu un medu.
- Vafeles pasniedz siltas, kopā ar "Maskarpones" sieru, zemeņu maisījumu, pārkaisītas ar sakapātu timiānu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!