Sastāvdaļas
- 1 kg iepriekš novārītu baraviku
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes cukura
- 4 tējkarotes sāls
- 2 ml etiķa
- 2 - 3 lauru lapas
- 8 piparu graudiņu
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 l ūdens
- ķiploka daiviņas pēc izvēles
Pagatavošana
- Baravikas notīra, bet nemazgā. Lielākas sagriež gabalos.
- Liek katlā ar ūdeni, kam pielieta citrona sula un vara 18 minūtes.
- Nokāš un aplej ar aukstu ūdeni.
- Lej katlā ūdeni, pievieno garšvielas, etiķi un uzvāra.
- Marinādei var pievienot ķiploka daiviņas.
- Verdošajā marinādē liek baravikas u vāra 10 - 12 minūtes.
- Liek burkās un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!