Augļu medus

Augļu medus Foto: Augļu medus

Sastāvdaļas

  • 1 l sulas
  • 0,5 kg augļu masas
  • 0,75 kg cukura

Pagatavošana

Par augļu medu sauc dažādu augļu vai ogu sulas jauktu maisījumu ar to pašu augļu vai ogu masu.

  1. Katru augļu vai ogu sulu un masu iegūst atsevišķi.
  2. Parastākā attiecība: uz 2 litriem sulas 1 kg masas, bet uz katru kilogramu maisījuma liek 0,5 kg cukura.
  3. Kā garšvielas var būt kanēlis, krustnagliņas, citrona miziņa, vanilīns vai muskatrieksts.
  4. Garšvielas liek masā iesietas marlē, pēc tam tās var viegli izņemt.
  5. Visus produktus salej katlā un vāra līdz sīrupa biezumam.
  6. Karstu masu lej traukos un hermētiski noslēdz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes