Sastāvdaļas
- 1 l sulas
- 0,5 kg augļu masas
- 0,75 kg cukura
Pagatavošana
Par augļu medu sauc dažādu augļu vai ogu sulas jauktu maisījumu ar to pašu augļu vai ogu masu.
- Katru augļu vai ogu sulu un masu iegūst atsevišķi.
- Parastākā attiecība: uz 2 litriem sulas 1 kg masas, bet uz katru kilogramu maisījuma liek 0,5 kg cukura.
- Kā garšvielas var būt kanēlis, krustnagliņas, citrona miziņa, vanilīns vai muskatrieksts.
- Garšvielas liek masā iesietas marlē, pēc tam tās var viegli izņemt.
- Visus produktus salej katlā un vāra līdz sīrupa biezumam.
- Karstu masu lej traukos un hermētiski noslēdz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!