Ar rīsiem pildīti tomāti

Ar rīsiem pildīti tomāti Foto: Ar rīsiem pildīti tomāti

Sastāvdaļas

  • 8 vidēji liela gatavi tomāti
  • 150 g izvārītu īsgraudu rīsu
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls
  • 3 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni līdz 200°C. Tomātus noskalo un labi nosusina.
  2. Katram tomātam nogriež "vāciņu" (ar visu kātiņu).
  3. Ar tējkaroti izņem sēklas un saliek traukā.
  4. Tomātus ar dobuma vietu uz leju saliek uz virtuves dēlīša un 5 minūtes notecina.
  5. Sajauc rīsus, tomātu sēklas, ķiplokus, pētersīļus, 2 ēdamkarotes eļļas un sāli.
  6. Izdobtos tomātus viegli pārkaisa ar sāli un piepilda ar rīsu maisījumu.
  7. Uzliek "vāciņus" un kārto karstumizturīga traukā.
  8. Aprasina ar ūdeni un atlikušo eļļu.
  9. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz rīsi mīksti.

Pasniedz karstus vai istabas temperatūra kā uzkodu vai silto pamatēdienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes