Sastāvdaļas
- 250 g margarīna
- 1 glāze cukura
- 3 olas
- 6 ēdamkarotes kviešu miltu
- 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- sarīvēta citrona un apelsīna miziņa
- 4 ēdamkarotes sasmalcinātas apelsīnu sukādes
- 1 tējkarote kakao
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Olas baltuma glazūrai:
- 1 glāze pūdercukura
- 1 olas baltums
- 1 tējkarote citrona un apelsīnu sulas
- 2 ēdamkarotes sarīvētas šokolādes
Pagatavošana
- Izkausētā margarīnā ieber cukuru, izmaisa, tad pieber miltus, kartupeļu cieti, pa vienai pievieno olas, pieliek sarīvētas miziņas un cepamo pulveri vai ūdenī izšķīdinātu briežraga sāļi.
- Ietaukotā veidnē ar tukšu vidu liek pusi mīklas, pārliek ar sasmalcinātu apelsīnu sukādi, pārkaisa ar kakao, pārliek ar atlikušo mīklu.
- Cep cepeškrāsnī mērenā siltumā apmēram 30 minūtes.
- Atdzisušu izņem no veidnes, pārklāj ar glazūru pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. un silta vietā apžāvē.
- Glazūrai pūdercukuram pievieno olu baltumus un puto, kamēr masa kļūst balta, krēmīga, tilpuma palielinājusies 3-4 reizes,.
- Pievieno apelsīna un citrona sulu.
- Glazūru uzklāj ar plakanu otiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!