Apelsīnu kēkss

Apelsīnu kēkss Foto: Apelsīnu kēkss

Sastāvdaļas

  • 250 g margarīna
  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • sarīvēta citrona un apelsīna miziņa
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātas apelsīnu sukādes
  • 1 tējkarote kakao
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Olas baltuma glazūrai:

  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 1 tējkarote citrona un apelsīnu sulas
  • 2 ēdamkarotes sarīvētas šokolādes

Pagatavošana

  1. Izkausētā margarīnā ieber cukuru, izmaisa, tad pieber miltus, kartupeļu cieti, pa vienai pievieno olas, pieliek sarīvētas miziņas un cepamo pulveri vai ūdenī izšķīdinātu briežraga sāļi.
  2. Ietaukotā veidnē ar tukšu vidu liek pusi mīklas, pārliek ar sasmalcinātu apelsīnu sukādi, pārkaisa ar kakao, pārliek ar atlikušo mīklu.
  3. Cep cepeškrāsnī mērenā siltumā apmēram 30 minūtes.
  4. Atdzisušu izņem no veidnes, pārklāj ar glazūru pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. un silta vietā apžāvē.
  5. Glazūrai pūdercukuram pievieno olu baltumus un puto, kamēr masa kļūst balta, krēmīga, tilpuma palielinājusies 3-4 reizes,.
  6. Pievieno apelsīna un citrona sulu.
  7. Glazūru uzklāj ar plakanu otiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes