Ačma ar biezpienu armēņu tautas recepte

Ačma ar biezpienu armēņu tautas recepte Foto: Ačma ar biezpienu armēņu tautas recepte

Sastāvdaļas

  • lavašs - 2 plāksnes
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 200 g Suluguni siera
  • 400 ml trekna kefīra
  • 40 g diļļu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un lielāko daļu pievieno biezpienam, pieber sāli un kārtīgi samaisa.
  2. Lavašu sagriež vienāda izmēra plāksnēs.
  3. Pirmo lavaša plāksni liek dziļā veidnē un noziež ar kefīru.
  4. Tad liek daļu biezpiena-siera masas.
  5. Nākamo lavaša plāksni mērcē kefīrā un uzmanīgi liek veidnē.
  6. Virsū liek biezpiena-siera masu, tad atkal kefīrā izmērcētu lavaša plāksni.
  7. Pēdējai jābūt lavaša plāksnei.
  8. Virsmu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu sieru un sakapātām dillēm.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes