Ābolu ievārījums ar piparmētrām un kanēli

Ābolu ievārījums ar piparmētrām un kanēli Foto: Ābolu ievārījums ar piparmētrām un kanēli

Sastāvdaļas

  • 2 kg ābolu
  • 1,5 kg cukura
  • 3-4 ēdamkarotes citrona sulas
  • 20 piparmētru lapiņu
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

  1. Āboliem izņem serdes, sagriež šķēlītēs. Pievieno piparmētru lapiņas.
  2. Uzkaisa cukuru un atstāj uz nakti.No rīta cukurs būs izkusis, āboliem būs parādījusies sula.
  3. Ābolus uzvāra, nosmeļ putas, maisot, turpina vārīt uz lēnas uguns, 10 minūtes. Atdzesē.
  4. Ābolus vēlreiz uzvāra, vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes, atkal atdzesē.
  5. Ievārījumam pievieno kanēli.
  6. Ievārījumu uzvāra, vāra 4-5 minūtes uz lēnas uguns, pievieno citrona sulu, maisot, vāra vēl 2 minūtes. Noņem no uguns.
  7. Ievārījumu liek tīrās, sausās burciņās,aizvāko ar skrūvējamiem, vai metāla vāciņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes