Sastāvdaļas
- 200 g zemeņu
- 15 g želatīna
- 150 g pūdercukura
- 1/2 citrona
Pagatavošana
- Zemenēm noņem lapiņas, noskalo, sakuļ blenderī, viendabīgā masā.
- Zemeņu masai pievieno želatīnu, atstāj mazliet uzbriest.
- Šajā receptē, labāk izmantot ātri uzbriestošo želatīnu.
- Pievieno 120 g pūdercukura, citrona sulu, kārtīgi samaisa.
- Masu lej katlā, uz lēnas uguns karsē, kamēr izšķīst želatīns, nedrīkst uzvārīt!
- Katlu noņem no uguns, atdzesē.
- Ar mikseri kuļ 5-6 minūtes, kamēr masa kļūst bieza un gaiša.
- Ņem veidnītes, tajās ieklāj cepampapīru, lej zemeņu masu, izlīdzina un liek vēsā vietā, uz 5-6 stundām sastingt.
- Sastingušu zemeņu laukumu izņem no veidnēm, pārkaisa ar pūdercukuru, ja nepieciešams, sagriež gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!