Zemeņu lukums

Zemeņu lukums Foto: Zemeņu lukums

Sastāvdaļas

  • 200 g zemeņu
  • 15 g želatīna
  • 150 g pūdercukura
  • 1/2 citrona

Pagatavošana

  1. Zemenēm noņem lapiņas, noskalo, sakuļ blenderī, viendabīgā masā.
  2. Zemeņu masai pievieno želatīnu, atstāj mazliet uzbriest.
  3. Šajā receptē, labāk izmantot ātri uzbriestošo želatīnu.
  4. Pievieno 120 g pūdercukura, citrona sulu, kārtīgi samaisa.
  5. Masu lej katlā, uz lēnas uguns karsē, kamēr izšķīst želatīns, nedrīkst uzvārīt!
  6. Katlu noņem no uguns, atdzesē.
  7. Ar mikseri kuļ 5-6 minūtes, kamēr masa kļūst bieza un gaiša.
  8. Ņem veidnītes, tajās ieklāj cepampapīru, lej zemeņu masu, izlīdzina un liek vēsā vietā, uz 5-6 stundām sastingt.
  9. Sastingušu zemeņu laukumu izņem no veidnēm, pārkaisa ar pūdercukuru, ja nepieciešams, sagriež gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes