Sastāvdaļas
- 800 g vistas filejas
- 2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
- 2 paprikas
- 2 ēdamkarotes sīki sakapāta ingvera
- 1/2 neliela ananāsa
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes rīsu vai ābolu etiķa
- 6 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Vistas fileju sagriež plānās sloksnītēs.
- Paprikas sagriež plānos salmiņos.
- Ananāsu sagriež mazos gabaliņos.
- Samaisa mērces sastāvdaļas un noliek malā.
- Bļodā ar vistas fileju ber cieti un samaisa tā, lai tā pārklāj visu gaļu.
- Dziļā pannā, uz lielas uguns, uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, apcep vistas fileju, kamēr tā kļūst zeltaina.
- Vistas fileju pannā nedrīkst likt blīvi, jo tad gaļa sautēsies, nevis cepsies.
- Apcepto fileju liek traukā un noliek malā.
- Pannā liek ingveru, maisot cep, 30 sekundes.
- Pievieno papriku, maisot cep 3 minūtes.
- Vistas gaļu liek atpakaļ pannā un pievieno ananāsus, pielej mērci, pastāvīgi maisot, karsē 1-2 minūtes.
- Pasniedz ar rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!