Vistas gaļas strēmeles saldskābajā mērcē

Vistas gaļas strēmeles saldskābajā mērcē Foto: Vistas gaļas strēmeles saldskābajā mērcē

Sastāvdaļas

800 g vistas filejas 
2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
2 paprikas
2 ēdamkarotes sīki sakapāta ingvera
1/2 neliela ananāsa
Mērcei:
2 ēdamkarotes rīsu vai ābolu etiķa
6 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

    1. Vistas fileju sagriež plānās sloksnītēs.
    2. Paprikas sagriež plānos salmiņos.
    3. Ananāsu sagriež mazos gabaliņos.
    4. Samaisa mērces sastāvdaļas un noliek malā.
    5. Bļodā ar vistas fileju ber cieti un samaisa tā, lai tā pārklāj visu gaļu.
    6. Dziļā pannā, uz lielas uguns, uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, apcep vistas fileju, kamēr tā kļūst zeltaina.
    7. Vistas fileju pannā nedrīkst likt blīvi, jo tad gaļa sautēsies, nevis cepsies.
    8. Apcepto fileju liek traukā un noliek malā.
    9. Pannā liek ingveru, maisot cep, 30 sekundes.
    10. Pievieno papriku, maisot cep 3 minūtes.
    11. Vistas gaļu liek atpakaļ pannā un pievieno ananāsus, pielej mērci, pastāvīgi maisot, karsē 1-2 minūtes.
    12. Pasniedz ar rīsiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes