Sastāvdaļas
- 8 olu baltumi
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāzes pūdercukura
- 1 apelsīna miziņa
- 70-80 g tumšās šokolādes
- 1/3 glāzes trekna saldā krējuma
- kaudzīte grauzdētu riekstu pēc izvēles
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 150 °C temperatūrai,veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Olu baltumus sakuļ cietās putās.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, pūdercukuru, sakuļ viendabīgā, spīdīgā masā.
- Masu liek veidnē, izlīdzina ar lāpstiņu, atstājot spicus pīķīšus.
- Cep krāsnī 30 minūtes, samazina krāsns temperatūru līdz 100°C un turpina cept 1 stundu.
- Torti pilnībā atdzesē, noņem no cepamā papīra un liek uz pasniegšanas trauka.
- Izkausē šokolādi, sakuļ ar saldo krējumu.
- Apelsīna miziņu sarīvē.
- Tortei uzkaisa apelsīna miziņu, uzlej šokolādes masu, uzkaisa drupinātus riekstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!