Šokolādes torte ar riekstiem un rīvētu apelsīna miziņu

Šokolādes torte ar riekstiem un rīvētu apelsīna miziņu Foto: Šokolādes torte ar riekstiem un rīvētu apelsīna mi

Sastāvdaļas

  • 8 olu baltumi
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāzes pūdercukura
  • 1 apelsīna miziņa
  • 70-80 g tumšās šokolādes
  • 1/3 glāzes trekna saldā krējuma
  • kaudzīte grauzdētu riekstu pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 150 °C temperatūrai,veidnē ieklāj cepamo papīru.
  2. Olu baltumus sakuļ cietās putās.
  3. Pakāpeniski pievieno cukuru, pūdercukuru, sakuļ viendabīgā, spīdīgā masā.
  4. Masu liek veidnē, izlīdzina ar lāpstiņu, atstājot spicus pīķīšus.
  5. Cep krāsnī 30 minūtes, samazina krāsns temperatūru līdz 100°C un turpina cept 1 stundu.
  6. Torti pilnībā atdzesē, noņem no cepamā papīra un liek uz pasniegšanas trauka.
  7. Izkausē šokolādi, sakuļ ar saldo krējumu.
  8. Apelsīna miziņu sarīvē.
  9. Tortei uzkaisa apelsīna miziņu, uzlej šokolādes masu, uzkaisa drupinātus riekstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes