Šķiņķa un zivs veltnīši

Šķiņķa un zivs veltnīši Foto: Šķiņķa un zivs veltnīši

Sastāvdaļas

  • 2 lavaša plāksnes

1 Pildījumam:

  • 2 paprikas (1 dzeltena, 1 zaļa)
  • 200 g šķiņķa
  • 100 ml olīvu majonēzes
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 saišķītis diļļu

2 Pildījumam:

  • 200 g mazsālītas laša vai foreles filejas
  • 200 g krēmveida siera
  • 50 ml olīvu majonēzes
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Gatavo pirmo pildījumu - samaisa majonēzi ar sinepēm, sakapātām dillēm, pieber sāli, piparus.
  2. Gatavo otro pildījumu - samaisa krēmveida sieru ar majonēzi, sakapātām dillēm, citrona sulu, smalki sarīvētu citrona miziņu.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  4. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni, liek veidnē, aprasina ar augu eļļu.
  5. Cep 20 minūtes, tad paprikas liek bļodā, uzklāj pārtikas plēvi un atstāj uz 10 minūtēm.
  6. Paprikām novelk mizu, mīkstumu sagriež salmiņos.
  7. Zivs fileju sagriež plānās šķēlītēs.
  8. Vienu lavaša plāksni noziež ar majonēzes-sinepju pildījumu(1), virsū liek sagrieztās paprikas un šķiņķa šķēlītes.
  9. Otru lavaša plāksni noziež ar krēmveida siera-majonēzes pildījumu(2), virsū liek zivs filejas šķēlītes.
  10. Abas lavaša plāksnes sarullē, sagriež 2,5-3 cm platos veltnīšos.
  11. Padoms - paprikas var arī necept krāsnī, tās var sagriezt ļoti plānos salmiņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes