Sastāvdaļas
- 2 lavaša plāksnes
1 Pildījumam:
- 2 paprikas (1 dzeltena, 1 zaļa)
- 200 g šķiņķa
- 100 ml olīvu majonēzes
- 1 tējkarote sinepju
- 1 saišķītis diļļu
2 Pildījumam:
- 200 g mazsālītas laša vai foreles filejas
- 200 g krēmveida siera
- 50 ml olīvu majonēzes
- 1 saišķītis diļļu
- 1 citrons
Pagatavošana
- Gatavo pirmo pildījumu - samaisa majonēzi ar sinepēm, sakapātām dillēm, pieber sāli, piparus.
- Gatavo otro pildījumu - samaisa krēmveida sieru ar majonēzi, sakapātām dillēm, citrona sulu, smalki sarīvētu citrona miziņu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni, liek veidnē, aprasina ar augu eļļu.
- Cep 20 minūtes, tad paprikas liek bļodā, uzklāj pārtikas plēvi un atstāj uz 10 minūtēm.
- Paprikām novelk mizu, mīkstumu sagriež salmiņos.
- Zivs fileju sagriež plānās šķēlītēs.
- Vienu lavaša plāksni noziež ar majonēzes-sinepju pildījumu(1), virsū liek sagrieztās paprikas un šķiņķa šķēlītes.
- Otru lavaša plāksni noziež ar krēmveida siera-majonēzes pildījumu(2), virsū liek zivs filejas šķēlītes.
- Abas lavaša plāksnes sarullē, sagriež 2,5-3 cm platos veltnīšos.
- Padoms - paprikas var arī necept krāsnī, tās var sagriezt ļoti plānos salmiņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!