Sastāvdaļas
- 1 kg sviestbeku
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 glāze ūdens
- 5 melno piparu graudiņi
- 3 krustnagliņas
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 2 upeņu lapas
Pagatavošana
- Sviestbekas notīra, noskalo, atdala cepurītes un kātiņus.
- Cepurītes un kātiņus sagriež vienādos gabaliņos.
- Viens katls ir cepurītēm, viens - kātiņiem.
- Abos katlos lej ūdeni, pieber sāli un liek vārīties.
- Pastāvīgi maisot, abus katlus vāra 20 minūtes.
- Kad sāk vārīties, putas nosmeļ.
- Pēc vārīšanas, pievieno piparus, lauru lapu, krustnagliņas, kanēli.
- Gatavas sviestbekas liek karstās, sterilizētās burkās, kurās ir saliktas upeņu lapas.
- Burkas aizvāko un atdzesē.
- Sālītās sviestbekas uzglabā tumšā, vēsā vietā 45 dienas, tad var ēst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!