Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 200 g cukura
- 200 g skābā krējuma
- 15 g vaniļas cukura
- 500 g piena pulvera
- 300 g Indijas riekstu
Pagatavošana
- Nelielā katliņā izkausē sviestu un cukuru, nepārtraukti maisot. Kad masa sāk burbuļot, tad pievieno skābo krējumu un samaisa viendabīgā masā.
- Masu karsē līdz veidojas putas, tad noņem no karstuma.
- Pakāpeniski pievieno piena pulveri un vaniļas cukuru, visu laiku putojot ar elektrisko putotāju līdz masa kļūst bieza.
- Ja masa ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl piena pulveri.
- Iegūto masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, pārkaisa kūkas virsmu ar Indijas riekstiem.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 1 stundu vai saldētavā uz 15 - 20 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!