Necepta svaigo ogu – jogurta kūka

Necepta svaigo ogu – jogurta kūka Foto: Necepta svaigo ogu – jogurta kūka

Sastāvdaļas

  • 100 g zemeņu
  • 150 g biezpiena
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 80 g melleņu
  • 2 ēdamkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Želatīnu pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  2. Biezpienu, jogurtu un pūdercukuru samaisa viendabīgā masā.
  3. Tad, lejot šaurā strūklā, masai pievieno atdzesēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  4. Ogas nomazgā, notīra un pievieno biezpiena masai. Ja nepieciešams ogas sagriež smalkāk.
  5. Šo masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi un ievieto to ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  6. Dekorē ar svaigām ogām, piemēram, sarkanajām jāņogām, vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes