Sastāvdaļas
- 100 g zemeņu
- 150 g biezpiena
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 150 ml bezpiedevu jogurta
- 80 g melleņu
- 2 ēdamkarotes želatīna
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Biezpienu, jogurtu un pūdercukuru samaisa viendabīgā masā.
- Tad, lejot šaurā strūklā, masai pievieno atdzesēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Ogas nomazgā, notīra un pievieno biezpiena masai. Ja nepieciešams ogas sagriež smalkāk.
- Šo masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi un ievieto to ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
- Dekorē ar svaigām ogām, piemēram, sarkanajām jāņogām, vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!