Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas vai liellopa gaļas mīkstuma
- 2 tomāti
- 200 g cieta siera
- 3 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 2-3 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote sinepju
- 2 ēdamkarotes olīvu vai augu eļļas
Pagatavošana
- Izvēlieties taisnstūra veida, līdzenu, blīvu gaļas gabalu.
- Gaļā iegriež ar nazi, izveidojot kaut ko līdzīgu akordeonam.
- Samaisa visas marinādes sastāvdaļas, noziež gaļu no visām pusēm un, arī iegriezumos.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas, gaļu atstāj marinēties 10-12 stundas.
- Sieru sagriež šķēlītēs, tomātus - gredzenos, ķiplokus sasmalcina.
- Katrā iegriezumā liek siera šķēli, tomātu gredzenu un ķiplokus.
- Ja vēlas, var pievienot sēņu šķēlītes.
- Gaļu ietin folijā, liek veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
- Gatavu gaļu liek traukā, rotā ar zaļumiem un kartupeļu sēnītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!