Marinēta gaļa „Garmoška”

Marinēta gaļa „Garmoška” Foto: Marinēta gaļa „Garmoška”

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas vai liellopa gaļas mīkstuma 
  • 2 tomāti
  • 200 g cieta siera
  • 3 ķiploka daiviņas 
Marinādei:
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2-3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 2 ēdamkarotes olīvu vai augu eļļas

Pagatavošana

  1. Izvēlieties taisnstūra veida, līdzenu, blīvu gaļas gabalu. 
  2. Gaļā iegriež ar nazi, izveidojot kaut ko līdzīgu akordeonam.
  3. Samaisa visas marinādes sastāvdaļas, noziež gaļu no visām pusēm un, arī iegriezumos.
  4. Pieber sāli, piparus pēc garšas, gaļu atstāj marinēties 10-12 stundas.
  5. Sieru sagriež šķēlītēs, tomātus - gredzenos, ķiplokus sasmalcina.
  6. Katrā iegriezumā liek siera šķēli, tomātu gredzenu un ķiplokus.
  7. Ja vēlas, var pievienot sēņu šķēlītes.
  8. Gaļu ietin folijā, liek veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
  9. Gatavu gaļu liek traukā, rotā ar zaļumiem un kartupeļu sēnītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes