Mandarīnu želeja ar šokolādes mussu

Mandarīnu želeja ar šokolādes mussu Foto: Mandarīnu želeja ar šokolādes mussu

Sastāvdaļas

Želejai:
  • 300 ml izkāstas mandarīnu sulas
  • 50-100 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 8 g želatīna
Šokolādes mussam:
  • 100 ml piena
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 5 g želatīna
  • 1 pacviņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo želeju - želatīnu uzbriedina mandarīnu sulā 10 minūtes.
  2. Masu pārlej katlā, karsē, kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, kamēr cukurs un želatīns ir izšķīduši.
  3. Atcerieties - nedrīkst uzvārīt, jo tad nekas nesanāks!
  4. Masu izkāš, lej formiņās, 2/3 augstumā, liek ledusskapī, lai sastingst.
  5. Gatavo mussu - želatīnu uzbriedina 50 ml auksta ūdens, 10 minūtes.  
  6. Pienu uzvāra, pievieno vaniļas cukuru, patur 5 minūtes, pievieno uzbriedināto želatīnu - kārtīgi izmaisa.
  7. Pievieno gabalos salauztu šokolādi, maisa, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā, spīdīgā masā.
  8. Liek ledusskapī uz 10-15 minūtēm.
  9. Saldo krējumu sakuļ mīkstās putās, pievieno atdzesētai šokolādes masai - kārtīgi sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
  10. Masu pārliek konditorejas maisiņā, uzliek dekoratīvo uzgali, uzspiež virsū mandarīnu želejai.
  11. Ja vēlas, rotā ar mandarīnu miziņu spirālītēm (lai tās skaisti savirpinātos, mandarīnu miziņas liek ledainā ūdenī).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes