Sastāvdaļas
- 500 g liellopa steika gaļas
- 2 ķiploka daiviņas
- timiāns
- rozmarīns
- citronpipari
- rupjā sāls
- sojas mērce
- olīveļļa
Pagatavošana
- Gaļas gabalus sagriež vienādās daļās.
- Pārslaka ar olīveļļu un iemasē to gaļā.
- Uzspiež dažas ķiploka daiviņas, pārkaisa gaļas gabalu ar timiānu, rozmarīnu un pārslaka ar sojas mērci.
- Atstāj marinēties uz 72 stundām.
- Pirms cepšanas gaļu nosusina uz papīra salvetes un pārkaisa ar rupjo sāli un citronpipariem.
- Ar olīveļļu uzkarsēta pannā cep steika gabaliņus.
- Ātri apcep no abām pusēm (arī no sāniem), līdz gaļa kļūst skaisti brūna.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 270 grādiem, cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā saliek iepriekš apcepto gaļu un ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!