Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas (cūkas, jauktā)
- 300 g baklažānu
- 2 olas
- 1 sīpols
- 1 glāze brūno rīsu
- 1 ēdamkarotes piena pulvera vai kartupeļu cietes
- sāls, pipari
- 1 ēdamkarote maltas paprikas
- sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Rīsus izvāra.
- Baklažānus nomizo, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas.
- Sīpolu sīki sakapā.
- Gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā, vēlreiz samaļ malto gaļu, kopā ar sīpolu, baklažāniem, malto papriku, piena pulveri vai kartupeļu cieti, olām, sāli un pipariem.
- Visu kārtīgi samaisa.
- Pievieno vārītus rīsus un vēlreiz visu samaisa.
- No maltās gaļas masas izveido mazu kotletīti, cep uz sakarsētas pannas un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
- Veidni ieeļļo, cieši piepilda ar maltās gaļas masu, uzkaisa sezama sēkliņas.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Cep 1 stundu 20 minūtes - 1 stundu 30 minūtes.
- Ja cepšanas laikā parādās daudz šķidruma, to nolej.
- Gaļas maizi atdzesē veidnē, tad liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Izņem no ledusskapja, pārkaisa ar maltu papriku, sagriež šķēlēs, un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!