Eļļā marinētas sēnes

Eļļā marinētas sēnes Foto: Eļļā marinētas sēnes

Sastāvdaļas

  • 2 kg svaigu sēņu
  • 2 nelieli kaltēti čili
  • olīveļļa
Marinādei:
  • 1,2 l baltvīna etiķa
  • 2 tējkarotes sāls
  • 5 lauru lapas
  • 10 krustnagliņas
  • 600 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Notīra sēnes, lielākās sagriež mazākos gabalos.
  2. Kastrolī liek visas marinādei paredzētās sastāvdaļas un uzvāra.
  3. Pievieno sēnes un vāra vēl 5 -  8 minūtes.
  4. Nokāš un izber uz tīra virtuves dvielīša, lai pāris stundas apžūst un atdziest.
  5. Sterilā traukā ar karoti ieliec dažas sēnes, pārlej ar eļļu un pamaisa pa trauku.
  6. Tā turpina, līdz trauks ir pilns.
  7. Aizvāko un glabā vēsumā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes