Cepumi ar medu un kanēli

Cepumi ar medu un kanēli Foto: Cepumi ar medu un kanēli

Sastāvdaļas

  • 60 g cukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g sviests, istabas temperatūrā
  • 180 g kviešu milti
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 saujas žāvētas dzērvenes
  • 1 tējkarote malts kanēlis
  • 1:1 tumšā šokolāde - saldais krējums (pārliešanai)

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru. Pievieno olas dzeltenumu un medu. Saputo.
  2. Masā iemaisa kanēli un žāvētas dzērvenes.
  3. Ar saldējuma karoti (vai rokām) veido bumbiņas, kuras liek uz cepamās plāts un nedaudz saplacina.
  4. Cep līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12-15 minūtes. Atdzesē.
  5. Gatavo glazūru. Saldo krējumu uzkarsē, pārlej tumšajai šokolādei, pāris minūtes pagaida un rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Pārlej cepumiem.

Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes