Ceptu kartupeļu kārtainie salāti

Ceptu kartupeļu kārtainie salāti Foto: Ceptu kartupeļu kārtainie salāti

Sastāvdaļas

  • 3 kartupeļi
  • 200 g ķirštomāti
  • 150 g šķiņķa
  • 150 g cieta siera
  • majonēze
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ķiploka daiviņas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānos salmiņos, noskalo zem tekoša ūdens, nosusina ar papīra dvieli.
  2. Kartupeļus pakāpeniski (porcijās) cep lielā augu eļļas daudzumā, kamēr kļūst zeltaini.
  3. Izceptos kartupeļus izņem un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  4. Ņem lielu trauku - izkārto ķirštomātus, pārgrieztus uz pusēm.
  5. Gatavo mērci - majonēzei un skābajam krējumam pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, samaisa un daļu pārklāj tomātiem.
  6. Virsū tomātiem liek salmiņos sagrieztu šķiņķi, uzklāj daļu mērces.
  7. Virsū šķiņķim liek smalki rīvētu sieru, uzklāj mērci, virsū liek ceptus kartupeļus.
  8. Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes