Biezpiena krēms ar apelsīnu ķīseli

Biezpiena krēms ar apelsīnu ķīseli Foto: Biezpiena krēms ar apelsīnu ķīseli

Sastāvdaļas

Ķīselim

  • 1 kg apelsīnu
  • 1 kanēļa standziņa
  • ūdens (apmēram 200 - 250 ml)
  • cukurs pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu ciete

Krēmam

  • 250 g biezpiens
  • 200 ml saldais krējums 35%
  • 2-3 ēdamkarotes pūdercukurs

Dekoram

  • tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Izspiež sulu no apelsīniem. Vajadzētu sanākt apmēram 600 - 700 ml sulas. Nokāš sulu, lai nav biezumu.
  2. Katliņā lej sulu, apmēram 200 ml ūdens, pievieno cukuru pēc garšas, kanēļa standziņu un uzvāra.
  3. Pēc tam, kad sula jau sāk burbuļot, nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti un maisot lej klāt.
  4. Vāra vēl kādas apmēram 2 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un nes ķīseli atdzesēt.
  5. Lej traukā saldo krējumu, pievieno biezpienu un pūdercukuru. Ar mikseri saputo.
  6. Lej bļodā ķīseli, pievieno biezpiena krēmu, pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes