Bezē torte ar vasaras ogām

Bezē torte ar vasaras ogām Foto: Bezē torte ar vasaras ogām

Sastāvdaļas

  • 4 lielas olas
  • 225 g cukura
  • 1 ēdamkarote kafijas
  • 1 ēdamkarote kakao

Garnējums:

  • sarkanās jāņogas, avenes, zemenes, kazenes (no katras 175 g)

Pildījums:

  • 450 ml 35% saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 140°C temperatūrai. Uzzīmē uz cepamā papīra 2 apļus 20 cm diametrā, ar šķērēm tos izgriez un ieliec šos izgrieztos apļus divās cepampannās. 
  2. Saputo olu baltumus un pakāpeniski, visu laiku putojot, pievieno cukuru, kamēr putas kļūst spīdīgas un stingras. 
  3. Sadali masu 2 daļās un vienā no tam iemaisi kafiju, pēc tam uzsmērē putas uz viena no papīra apļiem.  
  4. Otrā porcijā cauri sietam iesijā kakao, samaisi un uzsmērē masu uz otra apļa. 
  5. Abus bezē cep stundu., kamēr kļūst trausli un sausi. 
  6. Atstāj, uz metāla režģa, lai atdziest, pēc tam novelc nost cepamo papīru.  
  7. Kakao bezē uzliec uz šķīvja un apkaisi ar pusi no ogām. Viegli saputo putukrējumu, pēc tam uzsmērē pusi putukrējuma uz ogām. 
  8. Pāri pārliec kafijas bezē, tam virsū atlikušo putukrējumu, apkaisi ar ogām un uzreiz pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes