Sastāvdaļas
- 4 lielas olas
- 225 g cukura
- 1 ēdamkarote kafijas
- 1 ēdamkarote kakao
Garnējums:
- sarkanās jāņogas, avenes, zemenes, kazenes (no katras 175 g)
Pildījums:
- 450 ml 35% saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 140°C temperatūrai. Uzzīmē uz cepamā papīra 2 apļus 20 cm diametrā, ar šķērēm tos izgriez un ieliec šos izgrieztos apļus divās cepampannās.
- Saputo olu baltumus un pakāpeniski, visu laiku putojot, pievieno cukuru, kamēr putas kļūst spīdīgas un stingras.
- Sadali masu 2 daļās un vienā no tam iemaisi kafiju, pēc tam uzsmērē putas uz viena no papīra apļiem.
- Otrā porcijā cauri sietam iesijā kakao, samaisi un uzsmērē masu uz otra apļa.
- Abus bezē cep stundu., kamēr kļūst trausli un sausi.
- Atstāj, uz metāla režģa, lai atdziest, pēc tam novelc nost cepamo papīru.
- Kakao bezē uzliec uz šķīvja un apkaisi ar pusi no ogām. Viegli saputo putukrējumu, pēc tam uzsmērē pusi putukrējuma uz ogām.
- Pāri pārliec kafijas bezē, tam virsū atlikušo putukrējumu, apkaisi ar ogām un uzreiz pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!