Baltās šokolādes muss ar mellenēm

Baltās šokolādes muss ar mellenēm Foto: Baltās šokolādes muss ar mellenēm

Sastāvdaļas

  • 250 g saldais krējums 35%
  • 70 g baltās šokolādes
  • 5 g želatīns
  • 2 ēd.k ūdens

Melleņu želejai nepieciešams:

  • 300 ml melleņu sulas
  • 8 g želatīns

Dekoram nepieciešams:

  • 150 g mellenes

Pagatavošana

  1. Sākumā pagatavo baltās šokolādes musu. Želatīnam pievieno ūdeni. Apmaisa un uzbriedina.
  2. Uzsilda nedaudz 50 g saldo krējumu un pārlej pāri šokolādei. Pievieno tur pat uzbriedinātu želatīnu un maisa kamēr izkūst līdz viendabīgai masai. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Atlikušo 200 g saldo krējumu uzputo līdz mīkstām putiņām. Pēc tam pievieno šokolādes masu un apmaisa līdz viendabīgai masai.
  4. Ņem glāzes, salej baltās šokolādes musu nelielā slīpumā un atstāj saldētavā sastingt apmēram 20 minūtes.
  5. Pagatavo melleņu želeju. Želatīnam pievieno dažas ēdamkarotes melleņu sulas. Apmaisa un uzbriedina.
  6. Uzsilda nedaudz atlikušo sulu un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Maisa kamēr izkūst želatīns. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  7. No saldētavas izņem sastingušu šokolādes musu un lej iekšā melleņu želeju.
  8. Liek atpakaļ saldētavā uz 30 min vai ledusskapī uz dažām stundām. Kad saželēja, dekorē ar mellenēm un pasniedz.

Piezīmes:
▪️ Porciju skaits ir atkarīgs no glāzes tilpuma. Šajā receptē tika izmantotas glāzes ar 200 ml lielu tilpumu. Sanāca 3 porcijas.
▪️ Melleņu sulu var pagatavot no ievārījuma vai sablendētām ogām ar cukuru. Caur marlīti vai sietiņu izkāst, lai nav biezumu.
▪️ Jo garšīgāka baltā šokolāde, jo garšīgāks sanāk muss.

Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne

Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes