Sastāvdaļas
- 250 g saldais krējums 35%
- 70 g baltās šokolādes
- 5 g želatīns
- 2 ēd.k ūdens
Melleņu želejai nepieciešams:
- 300 ml melleņu sulas
- 8 g želatīns
Dekoram nepieciešams:
- 150 g mellenes
Pagatavošana
- Sākumā pagatavo baltās šokolādes musu. Želatīnam pievieno ūdeni. Apmaisa un uzbriedina.
- Uzsilda nedaudz 50 g saldo krējumu un pārlej pāri šokolādei. Pievieno tur pat uzbriedinātu želatīnu un maisa kamēr izkūst līdz viendabīgai masai. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atlikušo 200 g saldo krējumu uzputo līdz mīkstām putiņām. Pēc tam pievieno šokolādes masu un apmaisa līdz viendabīgai masai.
- Ņem glāzes, salej baltās šokolādes musu nelielā slīpumā un atstāj saldētavā sastingt apmēram 20 minūtes.
- Pagatavo melleņu želeju. Želatīnam pievieno dažas ēdamkarotes melleņu sulas. Apmaisa un uzbriedina.
- Uzsilda nedaudz atlikušo sulu un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Maisa kamēr izkūst želatīns. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- No saldētavas izņem sastingušu šokolādes musu un lej iekšā melleņu želeju.
- Liek atpakaļ saldētavā uz 30 min vai ledusskapī uz dažām stundām. Kad saželēja, dekorē ar mellenēm un pasniedz.
Piezīmes:
▪️ Porciju skaits ir atkarīgs no glāzes tilpuma. Šajā receptē tika izmantotas glāzes ar 200 ml lielu tilpumu. Sanāca 3 porcijas.
▪️ Melleņu sulu var pagatavot no ievārījuma vai sablendētām ogām ar cukuru. Caur marlīti vai sietiņu izkāst, lai nav biezumu.
▪️ Jo garšīgāka baltā šokolāde, jo garšīgāks sanāk muss.
Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne
Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!