Sastāvdaļas
- 1 l aveņu
- 3/4 glāzes ūdens
- 1 l cukura
- spirts pēc vajadzības
Pagatavošana
- Labas, veselas avenes izlasa, saber lēzenā traukā kārtām ar cukuru un aplaista ar 40% spirtu, lai ogas būtu stingrākas un pie vārīšanas nejuktu.
- Atstāj 12-24 st. vēsā vietā.
- Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupu.
- Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotas ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst tumšākas, it kā caurspīdīgākas.
- Pa vārīšanās laiku ievārījumam nosmeļ visas virsū radušās putas.
- Gatavas ogas ar putu karoti izņem no sīrupa un novieto uz lēzena trauka plānā kārtā.
- Kad visas ogas tādā veidā izvārītas un sīrups ievārīts līdz vajadzīgam biezumam, savieno sīrupu ar ogām, atdzesē un aukstu sapilda stikla burkās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!