Ābolu burito ar kanēli un čili

Ābolu burito ar kanēli un čili Foto: Ābolu burito ar kanēli un čili

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas, vidējās
  • 1.5 kg sarkanie āboli
  • 100 g sviests
  • 10 g kukurūzas ciete
  • 100 g cukurs
  • 1 gab. citrons
  • 15 g Santa Maria Kanēlis, malts
  • 0.5 gab. sarkanais čili

Piedevas:

  • 30 g sviests
  • 30 g cukurs
  • 10 g Santa Maria Kanēlis, malts
  • 100 g rieksti
  • 1 l vaniļas saldējums

Pagatavošana

  1. Ābolus sagriež 1,5x1,5 cm kubiņos, atstājot mizu.
  2. Pannā izkausē sviestu, apmēram 2 minūtes apcep ābolus.
  3. Ābolus apkaisa ar kukurūzas cieti.
  4. Pieber cukuru, ļauj tam izkust kopā ar ābolu un sviestu. Samazina karstumu.
  5. Ābolu pildījumam pievieno citrona miziņu, sulu, kanēli un smalki sakapātu čili.
  6. Ābolu pildījumu liek uz totiljas, sarullē un ievieto cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru.
  7. Apsmērē burito rullīšus ar izkausētu sviestu, cukuru, kanēli un sasmalcinātiem riekstiem vai sēklām.
  8. Cep ābolu burito cepeškrāsnī 220°C apmēram 10 minūtes, līdz virsma ir
  9. kraukšķīga.
  10. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Sulīgi ābolu rullīši ar kanēļa un citrona garšu un nelielu čili noti. Lielisks deserts, kuru var pagatavot arī no tortilju pārpalikumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes