Kā pagatavot kafiju turku gaumē (divi varianti)

Kā pagatavot kafiju turku gaumē (divi varianti) Foto: kalabasa.ru

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pirmajam variantam.

  • 12 g svaigi maltas kafijas
  • 30 ml auksta ūdens

Sastāvdaļas otrajam variantam.

  • 12 g svaigi maltas kafijas
  • 150 ml verdoša ūdens

Pagatavošana

Pirmā varianta gatavošana.

  1. Mazā katliņā (turku kafijas kanniņā vai ķipītī) lej 30 ml auksta ūdens, ieber 2 ēdamkarotes svaigi maltas kafijas, liek uz lēnas uguns.
  2. Kamēr kafija vārās, maisīt nevajag, biezumi nosēdīsies un tad, lēni, lēni parādīsies putas. Kafija vārās 10 minūtes.
  3. Kafijas tasi aplej ar verdošu ūdeni.
  4. Kafijas putas uzmanīgi ar tējkaroti noņem, un liek kafijas tasītē.
  5. Tikko kafija sāk vārīties, noņem no uguns, un lēni lej tasītē.
  6. Kafiju lej lēni, tā, lai putas paceltos virspusē.
  7. Kafiju pasniedz ar glāzi auksta ūdens. Glāzi ūdens izdzer pirms kafijas dzeršanas, vai lej tasītē, atšķaidot stipro dzērienu.
  8. Šādā veidā pagatavotu kafiju dzer tāpat, bez uzkodām.

Otra varianta gatavošana.

  1. Kafiju ieber mazā katliņā (turku kafijas kanniņā vai ķipītī), uzlej verdošu ūdeni.
  2. Katliņu liek uz lielas uguns, vāra 1-2 minūtes.
  3. Gatavojot kafiju šādā veidā, jāstāv pie uguns, jo tikko parādās putas, katliņu noņem no uguns, pagaida, kamēr putas nosēžas.
  4. Kad putas nosēdušās, katliņu atkal liek uz uguns, gaida, kad atkal parādās putas.
  5. Tikko putas parādās, katliņu atkal noņem no uguns, gaida, kad putas nosēdīsies.
  6. Kad putas nosēdušās, katliņu pēdējo reizi liek uz uguns.
  7. Tikko parādās putas, kafiju lej tasītēs.
  8. Šādā veidā gatavojot kafiju, nedrīkst to uzvārīt, ja temperatūra pārsniedz 100 grādus, kafijas pupiņas zaudē ēteriskās eļļas un kafija kļūst absolūti nebaudāma.
  9. Kafijas pagatavošanai izmanto tikai svaigi maltu kafiju.
  10. Šādi pagatavotu kafiju pasniedz ar pienu, saldo krējumu vai stipru alkoholu (konjaku, rumu, liķieri).
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes