Jēra cepetis ar dārzeņiem cepeša maisiņā

Jēra cepetis ar dārzeņiem cepeša maisiņā Foto: Jēra cepetis ar dārzeņiem cepeša maisiņā

Sastāvdaļas

  • gabals jēra gaļas (šai receptē krustu gabals, jeb segli)

Marinādei:

  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. sinepju
  • 1 ēd. k. balzamiko krēma
  • ķiploki
  • garšvielas
  • dārzeņi, kādi vien patīk pēc garšas un izvēles
  • žāvētas plūmes un aprikozes

Pagatavošana

  1. Cepeša gabalu iesmērē ar sāli un garšvielām. Izveido iegriezumus, kuros ieliek ķiploku šķēlītes. Apsmērē ar marinādi un atstāj uz 1 stundu ievilkties.
  2. Dārzeņus sagriež palielos gabalos. Bļodā samaisa ar sāli un garšvielām.
  3. Cepeša maisā liek plūmes, aprikozes un rozmarīnu. Labāk svaigu. Ieliek gaļu un dārzeņus, maisu aiztaisa un augšpusē izgriež nelielu caurumiņu, kur izplūst tvaikam.
  4. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 1,5 stundas. Cepšanas laiks atkarīgs no gaļas gabala biezuma. Var cept 150°C, bet tad jācep ilgāk.
  5. Klāt labi iederas arī sviesta pupiņas.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes