Sastāvdaļas
- 4 olu baltumi
- 30 grami tomāti gabaliņos
- 20 grami sagrieztu lociņu
- 30 grami sagrieztu spinātu
- 30 grami sagrieztas paprikas
- 2 ēdamkarotes spirulīnu pulvera
- 1 ēdamkarote jūras sāls
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Iesit olas bļodā, dzeltenumus izņem ārā (var uzreiz atdalīt olu baltumus no dzeltenumiem). Vienmērīgi saputo olu baltumus līdz tie kļūst gaisīgi. Putotāja vietā var izmantot arī dakšu.
- Pievieno jūras sāli, spirulīnu pulveri, lociņus, vienu ēdamkaroti olīveļļas un spinātus. Visu samaisa kopā tā, lai sastāvdaļas ir pārklātas ar olas baltumu.
- Atlikušo olīveļļu ielej lielā, karstumizturīgā pannā, kuru liek uz vidējas uguns. Pievieno tomātus un papriku, cep dažas minūtes līdz viss ir mīksts.
- Ielej olu baltumu un dārzeņu sajaukumu pannā, uzmanīgi samaisa un cep 2 – 3 minūtes.
- Liek pannu krāsnī un cep 4 – 6 minūtes 150 – 170°C temperatūrā. Pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!