Sastāvdaļas
- 300 g smilšu mīklas cepumu
- 100 g sviesta
- 500 g biezpiena
- 400 ml trekna saldā krējuma
- 200 g cukura
- 25 g želatīna
- 1 citrons
- 200 g zemeņu
- 100 g zemeņu želejas
- vanilīns
Pagatavošana
- Virtuves kombainā samaisa sviestu ar cepumiem, viendabīgā masā.
- Sviesta-cepumu masu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām un vienmērīgi izlīdzina, nedaudz piespiežot, lai veidotos kūkas pamats.
- Veidni liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Želatīnu aplej ar 50 ml verdoša ūdens un mazliet atdzesē.
- Virtuves kombainā kuļ biezpienu, kamēr tas kļūst viendabīgs.
- Ar mikseri sakuļ biezpienu, saldo krējumu un cukuru.
- Biezpiena masai pievieno želatīnu, citrona sulu, vanilīnu, visu kārtīgi sakuļ.
- Biezpiena masu liek veidnē uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Zemenes sagriež plānās šķēlītēs.
- Kūkas virsmu izkārto ar zemeņu šķēlītēm, pārlej ar zemeņu želeju, liek kūku ledusskapī.
- Pēc 1 stundas kūka ir gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!