Biezpiena kūka ar zemenēm

Biezpiena kūka ar zemenēm Foto: Biezpiena kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu mīklas cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 400 ml trekna saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 25 g želatīna
  • 1 citrons
  • 200 g zemeņu
  • 100 g zemeņu želejas
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā samaisa sviestu ar cepumiem, viendabīgā masā.
  2. Sviesta-cepumu masu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām un vienmērīgi izlīdzina, nedaudz piespiežot, lai veidotos kūkas pamats.
  3. Veidni liek ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Želatīnu aplej ar 50 ml verdoša ūdens un mazliet atdzesē.
  5. Virtuves kombainā kuļ biezpienu, kamēr tas kļūst viendabīgs.
  6. Ar mikseri sakuļ biezpienu, saldo krējumu un cukuru.
  7. Biezpiena masai pievieno želatīnu, citrona sulu, vanilīnu, visu kārtīgi sakuļ.
  8. Biezpiena masu liek veidnē uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  9. Zemenes sagriež plānās šķēlītēs.
  10. Kūkas virsmu izkārto ar zemeņu šķēlītēm, pārlej ar zemeņu želeju, liek kūku ledusskapī.
  11. Pēc 1 stundas kūka ir gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes