Sastāvdaļas
● 1 kg apelsīnu
● 650 ml ābolu sulas
● 600 g cukura
Pagatavošana
- Apelsīnus kārtīgi nomazgā, sagriež ļoti plānās šķēlītēs, kopā ar visu mizu.
- Izņem visas sēkliņas un liek tās marles maisiņā - kas izveidots no vairākiem marles slāņiem.
- Katlā lej ābolu sulu, liek apelsīnu šķēlītes un marles maisiņu ar apelsīnu sēkliņām.
- Visu uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns, 30-40 minūtes, kamēr apelsīnu miza kļūst mīksta.
- Pieber cukuru un, maisot vāra, kamēr tas ir pilnībā izkusis - aptuveni 5 minūtes.
- Palielina uguni un ļauj, maisījumam burbuļot 4 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, nosmeļ putas un izņem marles maisiņu ar apelsīnu sēkliņām.
- Atdzesē 15 minūtes, marmelādi lej siltās, sterilizētās burkās un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!