Apelsīnu marmelāde

Apelsīnu marmelāde Foto: Apelsīnu marmelāde

Sastāvdaļas

 ● 1 kg apelsīnu
 ● 650 ml ābolu sulas
 ● 600 g cukura 

Pagatavošana

  1. Apelsīnus kārtīgi nomazgā, sagriež ļoti plānās šķēlītēs, kopā ar visu mizu.
  2. Izņem visas sēkliņas un liek tās marles maisiņā - kas izveidots no vairākiem marles slāņiem.
  3. Katlā lej ābolu sulu, liek apelsīnu šķēlītes un marles maisiņu ar apelsīnu sēkliņām.
  4. Visu uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns, 30-40 minūtes, kamēr apelsīnu miza kļūst mīksta.
  5. Pieber cukuru un, maisot vāra, kamēr tas ir pilnībā izkusis - aptuveni 5 minūtes. 
  6. Palielina uguni un ļauj, maisījumam burbuļot 4 minūtes.
  7. Katlu noņem no uguns, nosmeļ putas un izņem marles maisiņu ar apelsīnu sēkliņām.
  8. Atdzesē 15 minūtes, marmelādi lej siltās, sterilizētās burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes